Vette hap

Suikervrij eten betekent niet automatisch gezond eten.

Op de redactie snack ik overdag wortels, komkommer, paprika, boterhammen met pindakaas en dadels. Daar is weinig mis mee, maar op feestjes en bij andere bijzondere of gezellige gelegenheden vertoon ik compensatiegedrag.

Op vakantie heb ik geen pain au chocolat, brioche of pain au raisin aangeraakt. Maar omdat ik wel ‘iets lekkers’ wilde als de rest iets nam, heb ik uitgeleefd met allerlei hartige varianten, zoals ansjovisbroodjes (ja, die bestaan), tomatenquiche of spinazietaartjes. En die hadden meestal niet de minste afmetingen.

Bij het vrijgezellenfeest van vriendin M. moesten we allemaal wat te eten maken. Ik liet de zelfgemaakte tomatenjam aan mij voorbijgaan, want daar is suiker aan toegevoegd (een klein beetje maar, voor het conserveren). Er waren gigantische slagroomtruffels. Ook die heb ik dus niet gegeten.

In plaats daarvan zat ik aan de worstenbroodjes (terwijl ik normaal geen vleeseter ben), enorme hoeveelheden kaasblokjes en heb ik bijna alle truffelchampignon-miniquiches opgegeten (die waren dan ook goddelijk).

Heel gezond is het dus allemaal niet, maar er gaat wel een heel nieuwe snackwereld voor me open.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *