Verjaardagstraktatie met chocola, zonder suiker

Collega Trisha was jarig. Ze trakteerde op chocolade cupcakes, zelfgebakken appeltaart (waar wij elk jaar naar uitkijken) en zomerse aardbeiencustardtaart, waar de goegemeente zich op stortte als een troep enthousiaste welpjes. Ik stond al braaf mee te zingen met het verjaardagsliederen, en zei tegen mezelf dat de aanblik van taart al net zo fijn is als de smaak zelf.

Maar de chocolade cupcakes bleken speciaal voor de collega’s met dieetwensen: veganistisch, glutenvrij om medische redenen, en nu dus mij erbij met suikervrij.

Omdat Trisha onze goeroe is op het gebied van ‘praktisch denken’, verbaasde het me niet dat ze een recept had gezocht én gevonden dat deze elementen met elkaar combineert. Want drie extra taarten bakken, dat zou nachtwerk worden na werktijd.

Zo kwam ze uit bij de ‘chocolade brownie muffins vegan glutenvrij’ van fitblogger Milou (healthinut.com). De ingrediënten zijn très natuurwinkel: medjoul dadels, amandelmeel, cacaopoeder, boekweitmeel, kokosolie, havermelk, chiazaad, rauwe chocolade. De smaak is classic brownie, maar met meer pit.
Er stond optioneel stevia in de ingrediëntenlijst, maar die heeft Trisha niet toegevoegd, en die heb ik ook niet gemist.  Ik bewaar dit recept alvast voor de volgende suikerloze verjaardag bij ons thuis.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *