Verjaardagsontbijt met suikerexplosie

Alsof ik een lepel sambal had gegeten, maar dan zoet. Zo voelde de eerste hap suikertaart tijdens mijn verjaardagsontbijt na 90 dagen No Sugar Challenge. M’n tanden leken uit elkaar te knallen. M’n ogen leken uit hun kassen te knallen. Het zoet steeg naar mijn hoofd als een brain freeze. Mijn maag balde zich samen. En daarna daalde er een weldadige lichamelijke rust neer, denk aan Ewan McGregor in Trainspotting na een shot heroïne. Een weldadige verjaardag.

stuk verjaardagstaart

De jongens en Man P. hadden een ‘Wolken vanille & choco’ verjaardagstaart gebakken, inclusief  ’40’-topping. Ik had al zo’n vermoeden dat er wat ging gebeuren, toen zoon S. gisteren een paar keer zei dat er iets in zijn rugzak zat dat ik niet mocht zien en dat hij die daarom zelf ging uitpakken (normaal moet ik hem tien keer vragen om dat te doen).

Het was misschien wel het gaafste familie-ontbijt sinds ooit: allemaal een stuk taart in plaats van havermout met suikerloze sojamelk of boterhammen met suikerloze Jori-pindakaas

Het voornaamste ingrediënt van dit geheel: suiker (las ik op de verpakking die in de papierbak was verstopt). En iedereen ging blij stuiterend naar werk, school en crèche.

One Reply to “Verjaardagsontbijt met suikerexplosie”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *