Paleo amandelbrood in plaats van hagelslag

Ik moet eerlijk toegeven dat de weekends toch niet helemaal meer hetzelfde zijn zonder hagelslag. In het weekend kopen we vaak spelt- en maisbrood van BBROOD. Het nadeel van brood van BBROOD is dat het eigenlijk te lekker is. En al helemaal met hagelslag erop.  Zonder hagelslag blijf ik iets missen. We halen vaak een harinkie en een gerookte makreel, maar brood van BBROOD heeft iets zoetigs, wat juist zo perfect combineert met…jawel..hagelslag.

Ons vorige weekend, het tweede zonder suiker, was daarom eigenlijk een beetje met een domper begonnen. Het gewone bakje havermout werd geserveerd aan de kinderen, weliswaar met kaneel, maar ze keken best beteuterd.

amandelbrood, foto via www.neopaleodieet.com
amandelbrood, foto via www.neopaleodieet.com

Zij mogen in het weekend namelijk ook een boterham met hagelslag. Alleen was Man P. de hagelslag resoluut van de boodschappenlijst gehaald.

Gelukkig kreeg ik van een aardige lezeres een link doorgestuurd naar een recept voor amandelbrood. Je maakt het met o.a. amandelmeel, studentenhaver, heel veel kaneel, abrikozen, vanille-extract, eieren en kokosolie. Dit recept is ‘paleo’, dat wil zeggen volgens de schijf van vijf in de oertijd: geen granen, geen aardappels, geen peulvruchten, geen melkproducten en geen toegevoegde suikers. 

Paleo of niet, het brood smaakte feestelijk, ook al was het maar half zo hoog gerezen als het voorbeeldbrood op de foto. Wij hadden ons weekendgevoel weer terug. Het kostte nog geen 20  minuten om het deeg te maken, en daarna moest het 40 minuten in de oven. Heel goedkoop is het niet. En een heel brood van BBROOD zit ook op bijna 4 euro, maar een zakje van 200 gram amandelmeel kost al snel 3 – 4 euro,  en dan heb ik de andere ingrediënten nog niet meegeteld.  Het scheelde wel dat ik alles bij de Turkse supermarkt kon kopen, dus ik was meteen klaar. En ons huis rook de hele dag naar zelfgebakken appeltaart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *