Nog 22 dagen en dan mag ik een Bossche bol

Hoe lang duurt het om een nieuwe gewoonte aan te leren? 21 dagen, lees je op veel populaire-psychologiesites. Ergens anders lees je 40 dagen, met de religieuze connotatie van 40 dagen vasten. Ene psycholoog Jeremy Dean komt op 66 dagen, maar benadrukt dat dit een gemiddelde is. Het getal zelf zegt dus niet zo veel. Je kunt in 10 dagen afkicken van een slechte gewoonte, maar ook in 100 dagen. Of na 1000 dagen terugvallen in die slechte gewoonte.

Ik ben na 70 dagen suikervrij intussen aardig afgekickt. Wat het moeilijkste is? Het is eigenlijk gewoon een beetje saai, suikervrij leven. Ik was vandaag bij CREA (cultureel centrum voor studenten) en daar serveren ze cantuccini bij de koffie. Even voel ik dan een sprankeling ‘Yes!’ en dan als een ballon die leegloopt: ‘Wie wil mijn koekje?’.

Collega E. ging met vriendinnen een weekend naar Den Bosch, de eennaleukste stad van Nederland. Iedereen die ooit in Den Bosch is geweest, kent het adres dat je absoluut niet mag overslaan:  bakker Jan de Groot aan het stationsweg. Ik deelde dus deze niet zo geheime Geheimtip met E. en nog geen drie uur later kwam dit bericht binnen:

Appconversatie over Bossche bol
Appconversatie over Bossche bol

Ik weet nu al wat ik over 22 dagen als ik jarig ben, en deze challenge officieel voorbij is, ga eten: de Bossche bol van Jan de Groot. Je kunt voor 13,25 euro zelfs een super Bossche bol bestellen. Alleen jammer dat ze nog geen landelijke bezorgdienst hebben.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *