Echt Hema: Red Bull & hotdogs

Ik zat in de trein en kwam M. tegen. Ze was onderweg naar een business meeting, druk aan het mailen en appen, de kinderen net naar school gebracht en intussen vol vuur aan het vertellen over al haar innovatieve (en uitgevoerde!) ideeën voor een duurzame en eerlijke wereld.

Ze had alleen nog geen tijd gehad om te ontbijten. Dus had ze bij de Hema op het station nog snel een muesli-yoghurt-ontbijt en een groentefruitsmoothie gescoord. Van de gezonde lijn van Hema, slim ingespeeld op de behoeften van mijn eigen type consument.

Mooi als bedrijven een statement durven maken voor gezonde voeding.

Maar helaas lijkt het toch vooral slim verkopen in plaats van een visie die is doorgevoerd in de complete bedrijfsvoering en het productaanbod.  Dat bleek wel uit de poster die ik zag toen ik de trein uitstapte:

Red bull knakworst hema

Ik leef blijkbaar in een gezondheidsbubbel.

Ik kan me nog wel wat voorstellen bij de verfrissende werking van deze combi op een brakke zaterdagochtend, nadat je om vier uur ‘s nachts bent thuisgekomen van een groot feest.

Maar wie loopt er doordeweeks in de ochtend om elf uur naar zijn trein en denkt dan: yes, een Red Bull en een hotdog, daar had ik nu net zin in? En dat je daar dan ook openlijk mee in de trein durft te zitten.

Om in Hema-termen te blijven: wat mij betreft een mispouce.

Overigens bevat een 100 ml Red Bull 11 gram suiker, vergelijkbaar met vruchtensap, zoals ze ook uitgebreid melden op hun eigen site.

One Reply to “Echt Hema: Red Bull & hotdogs”

  1. Sommige jongeren vinden dat een prima ontbijt volgens mij als ik zie wat ze op straat zoal eten. Ik moet er op geen enkel moment van de dag, of nacht, aan denken. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *