Coca Cola adviseert: het beste suikerdrankje voor elk moment

Soms kom je iets tegen op internet waarvan je denkt dat het een persiflage is.

Al procrastinerend kwam op de site van Coca-Cola. Daar vind je dus advies welk ‘lekker verfrissend’ drankje het best past bij welk moment. Zouden hier mensen serieus ideeën opdoen? Ik heb nog nooit nagedacht of wat ik drink wel aansluit bij het moment. Misschien heb ik onbewust keuzes gemaakt waarmee ik totaal de plank missloeg. Gelukkig voorziet Coca-Cola mij nu van ‘bruisende’ tips.

Hieronder de adviezen op een rij, met in de beschrijvingen een smeuïg oog voor details als ‘crushed ice’ en de noodzaak van hydrateren. De suikerklontjes-index is van mij.

Barbecue in de tuin (1 suikerklontje/100ml)

Kies voor een anderhalveliterfles Chaudfontaine natuurlijk mineraalwater én serveer je gasten ook iets verrassends, als Honest. Een verfrissende, caloriearme dorstlesser gemaakt van kruidenthee, versterkt met natuurlijke fruitsappen en licht gezoet met biologische rietsuiker.

Picknicken in het park (3 suikerklontjes/100ml)

Neem wat verschillende blikjes (0,33 liter) Fanta mee; van Fanta orange zero sugar tot Fanta cassis en van Fanta lemon tot Fanta mezzo. Zo is er voor ieder wat wils. Heb je de nieuwe Limited Edition Fanta Strawberry Kiwi zero sugar al geprobeerd? Een heerlijk zomerse dorstlesser zonder suiker en zonder calorieën.

Winkelen (nul suikerklontjes, aspartaam)

Zin om te shoppen of moet je simpelweg even de stad in voor een boodschap? Dan is een klein blikje (0,25 liter) Sprite gemakkelijk mee te nemen en een ideale dorstlesser zonder suiker en zonder calorieën.

Relaxen op het strand (nul suikerklontjes)

Afkoelen én hydrateren doe je hier met een paar halve literflesjes Chaudfontaine fusion citroen of Chaudfontaine fusion limoen & munt – net welke je voorkeur heeft. Dit mineraalwater prikkelt fris op de tong en heeft een subtiel smaakje.

Organiseer een vriendinnenavond (1 suikerklontje/100ml)

Maak het thuis gezellig met Finley, de verfrissende alcoholvrije en caloriearme drank in zes verfijnde natuurlijke smaken: bloedsinaasappel-pompelmoes, sinaasappel-cranberry, citroen-vlierbloesem en de feestelijke mocktails Mojito, Spritz en Royal zullen het al helemaal goed doen. Extra leuk om het te presenteren in bijzondere cocktailglazen met crushed ice en vers fruit.

Je krijgt spontaan zin in een spetterend feestje, om in Coca-Cola-terminologie te blijven. Interessant is wel dat Coca-Cola blijkbaar erg bezig is met ontsuikeren.

 

Overigens niet tot ieders tevredenheid:

Elders op de site schrijft Coca-Cola: ‘Met deze laatste innovatie, waarbij Sprite transformeert in een suikervrije en calorievrije drank, met dezelfde heerlijke smaak als het origineel, haalt het frisdrankmerk jaarlijks zo’n 3,75 miljard kilocalorieën uit het portfolio.’

Iemand nog overtollige kilocalorieën in zijn portfolio?

Valt het jullie trouwens ook op dat Coca-Cola nergens cola adviseert? Terwijl cola light nou net mijn guilty pleasure is, maar dan vooral tijdens deadlineperiodes als ik aan het werk ben. Ik verwacht dus op zondag het volgende advies: ‘Bijna maandag! Lees deze 5 tips welk drankje het best past bij welk moment in de werkweek.’

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *