Onbewust meer groente eten doe je zo

Doet de rest van het gezin ook mee met je No Sugar Challenge? Die vraag hoor ik heel vaak. Ze doen niet officieel mee, maar er zijn ongemerkt wel wat veranderingen doorgevoerd de afgelopen drie weken. Het weekend begint niet meer met een boterham met hagelslag of chocopasta. Normaal gesproken begon zoon S. al op woensdag te vragen of het bijna weekend was en rende hij op zaterdag naar de keuken om voor zichzelf, voor zijn ouders en zijn broer een dikbestrooide boterham te smeren.

Maar nu is er al twee weekends geen brood met hagelslag of chocopasta meer, simpelweg omdat dat niet is gekocht. Je had misschien tranen of scènes met huilende peuters op de grond verwacht, maar de reactie was: ‘O, dan neem ik pindakaas’.

Intussen had ik een interessante blog gelezen bij De Nieuwe Meiden (tip van een collega, een van de Nieuwe Meiden is haar nichtje). Nadia Koolma is gediplomeerd natuurvoedingsadviseur en geeft vijf tips voor een gezonder voedingspatroon. Haar tip 2, eet meer groenten, lijkt een open deur. Tot Nadia de gewetensvraag stelt: Hoe vaak komt het wel niet voor dat men pas bij het avondeten zijn eerste portie groenten eet?

Nadia constateert zelf: heel vaakEn dat is zonde.

Man P. doet sinds deze week elke dag een flink stuk paprika of stuk komkommer in de broodtrommel van zoon S. Hij kwam vervolgens met de eis dat de paprika de ‘boterhammen moest verstoppen’. Dat hebben we toen maar gedaan. Tot nu komt de broodtrommel elke dag helemaal leeg terug.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *