Met deze traktatie kun je dus best aankomen bij een groep kleuters

En weer was het traktatietijd op school. De vorige keer waren het chocolademuizen geworden. Het is dat ik uitgebreid over die traktatie geschreven heb, anders zou ik die faux pas graag voor altijd in de doofpot hebben stopt.

Nu had ik de kans om het goed te maken, en wél een originele, en gezonde traktatie te knutselen waarmee zoon S. indruk zou maken in zijn klas.

Maar ik voel een blokkade opkomen zodra ik eraan denk dat ik iets in elkaar moet priegelen dat enigszins overeenkomsten vertoont met het voorbeeld. Misschien komt het door de surprises die we vroeger maakten van papier maché. In mijn fantasie maakte ik de mooiste en grootste surprise van de klas.

In de praktijk was het behangplaksel uitgesmeerd op de tafel en op mijn kleren, liepen de verfkleuren lelijk uit omdat het plaksel nog niet droog bleek,  en zaten de krantenpapiersnippers vastgeplakt aan mijn vingers.  Mijn moeder wist er uiteindelijk iets toonbaars van te maken.

Na mijn vorige blog over mijn zoektocht naar een maakbare, gezonde schooltraktatie, bleek onder meer ouders animo voor een creatieve traktatieservice. Er heeft zich alleen nog niet zo’n service gemeld.

Daarom heb ik zelf maar een traktatie bedacht: mandarijnen. Zoon S. zei in eerste instantie: ‘Mandarijnen, dat is geen traktatie, die eten we elke dag’. Daarin had hij in zekere zin gelijk, maar hij had de Speciale Toevoeging nog niet gezien: satéprikkers met daarop een gekleurde, papieren flamingo, appel of peer.

 zoon S mandarijnen

En zoon S. ontdekte een extra feature: er zat een stukje crêpepapier in, zoals bij slingers. Dat kon je uitrekken en omvouwen tot een rondje, zodat er een 3D-effect ontstond.

whatsapp traktatie
Positief-kritische feedback van zus S. op de traktatie

‘s Middags kwam hij thuis met rode wangen en een lege uitdeelschaal.  Hij was langs de klassen gegaan met zijn traktatie en had van de juffen een enorme kaart gekregen met een poes erop. Iedereen had de prikkers met 3D-functie volgens hem ‘vet kicken’ gevonden.

 

Poes in een broek op een reuzenverjaardagskaart
Poes in een broek op een reuzenverjaardagskaart

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *