Havermout en poffertjes na supermarktbezoek

Bij ons in huis is havermout een essentieel overlevingsproduct. Het is het fundament van onze doordeweekse dag. Elke ochtend gaat er bijna een pak doorheen. Het was dus bijna crisis in huis toen Man P. vergeten was om een nieuwe voorraad mee te nemen uit de supermarkt.

Na drie dagen ontbijt met brood uit de vriezer en Jori pindakaas was de geen-havermout-limiet bereikt. Ik ging speciaal na werk langs de Albert Heijn, in het spitsuur en met hongerklop. Vroeger Рals in 83 dagen geleden Р was ik dan de AH uitgekomen met vier pakken havermout, een zak apekoppen en een pak wafels. Al was het maar omdat ik het anders zonde vond van de tijd die ik toch al in de wachtrij moest doorbrengen.

Nu zaten er bij de kassa slechts vier pakken havermout in mijn mandje. Ik kon het zelf bijna niet geloven.

Thuis bleek dat Man P. ook naar de supermarkt was geweest met hetzelfde doel. Er stonden vijf verse pakken havermout. In de koelkast vond ik een zak poffertjes en een potje voorgeklopte slagroom die er ‘s ochtends nog niet hadden gelegen.

Als de No Sugar Challenge een psychologisch experiment was, dan zou Man P. een zeer geschikte kandidaat voor de controlegroep zijn geweest.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *