Bye bye suikersoftie

Over 96 dagen word ik veertig. Behalve dat ik nog nooit een marathon heb gelopen en nog steeds mijn kleren niet netjes op kan vouwen, ben ik best tevreden over alles wat ik tot nu toe heb afgestreept heb op mijn to-do-list richting volwassenheid en levenservaring. Every day is a school day.

Ik heb in de loop der jaren van alles geleerd en gelukkig ook van alles afgeleerd. Maar één ding, daar kom ik maar niet vanaf. En dat is suiker. Het gekke is: ik drink geen suiker in mijn thee. Ik ontbijt met pap van havermout en ongezoete sojamelk. Ik houd niet van roze koeken.

Een verdwaald doosje Smarties roept mij de hele dag

Maar ergens in mij woont een suikerbeest. Er hoeft bij ons in huis maar één verdwaald doosje Smarties in de kast te liggen, en het roept mij de hele dag. Als een collega stroopwafels op de lunchtafel legt als verjaardagstraktatie, is de helft al weg voordat we ‘lang zal ze leven’ hebben kunnen zingen.

Vriendinnen FK en KK gingen minder of geen zoet eten, en zagen er nog stralender en energieker uit dan ze al deden. Goed voorbeeld doet volgen, maar het was niet genoeg. Ik stelde mezelf een beloning in het vooruitzicht: een nieuwe jurk, een weekendje weg. Maar niks motiveerde me genoeg om het vol te houden. Ik heb een paar jaar veganistisch geleefd, wat me geen enkele moeite kostte. Maar een week zonder chocola, dat heb ik nog nooit volgehouden. Hoe komt dat? Waar komt dat vandaan? En vooral: hoe kom ik ervanaf? Dat ga ik de komende tijd uitzoeken. 

2 Replies to “Bye bye suikersoftie”

  1. Geen zoete chocolade meer lijkt me ook het ergste vooruitzicht. 😉 Mijn streven is om 4-6 weken zonder suiker te leven en gewoon te ervaren hoe dat is. Dat voelt als een minder gigantisch doel dan nooit meer suiker.

    Leuk dat we zowat tegelijk beginnen! Ik ga je zeker volgen 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *